Lilli Autti - Terveyslautakunta 31.5.2011 - Lausunto Lilli Auttin talousarvioaloitteesta 18 uuden hoitajan palkkaamisesta psykiatriseen kotihoitoon

Vastaesitys ja eriävä mielipide

Jäsen Autti esitti, että lausuntoehdotuksen 5. kappaleen puolivälistä kolmannen, sanoihin ”perusteltua palvelukysyntää” päättyvän virkkeen jälkeen poistetaan kappaleen loppuosa seuraavat kaksi kappaletta ja korvataan seuraavalla tekstillä:

”Edellä esitetyn perusteella terveyslautakunta pitää tärkeänä, että kaupunginhallitus lisäisi terveyskeskuksen talousraamiin 800 000 euroa 18 uuden hoitajan palkkaamisen psykiatriseen kotihoitoon. Näin pystytään aiempaa paremmin tukemaan mielenterveyspotilaiden sekä neuropsykologisista ongelmista kärsivien henkilöiden arjessa selviytymistä ja vähentää psykiatrisen sairaanhoidon tarvetta. ”

Muutosesitys raukesi jäätyään kannatuksetta.

Tämän jälkeen jäsen Autti jätti pöytäkirjaan merkittäväksi seuraavan eriävän mielipiteensä:

”Terveyden edistämisessä ja kuntalaisten terveyserojen vähentämisessä on oleellista että apua ja hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat niitä oikea-aikaisesti. Terveyskeskus on omassa selvityksessään todennut että mm. autismi- ja ADHD- potilaiden kotona selviytyminen on jäänyt niukkojen resurssien vuoksi lähes huomiotta.

Myös esityslistalla todetaan, että tietoisuus näistä neuropsykiatrisista ongelmista tuo mukanaan lisääntynyttä ja perusteltua palvelukysyntää.

Tämän vuoksi terveyslautakunnan olisi tullut lausunnossaan todeta, että on tärkeää saada kaupunginhallitus lisäämään 800 000 euroa terveyslautakunnan talousraamiin 18 uuden hoitajan palkkaamiseen psykiatriseen kotihoitoon. Näin pystytään aiempaa paremmin tukemaan mielenterveyspotilaiden sekä neuropsykologisista ongelmista kärsivien henkilöiden arjessa selviytymistä ja vähentää psykiatrisen sairaanhoidon tarvetta.”