Lilli Autti - Kirjelmä Koskelan terveysasemasta 25. tammikuuta 2011

Toimitusjohtaja Matti Toivola, terveyslautakunnan puheenjohtaja Jouko Malinen sekä terveyslautakunnan jäsenet. Tiedoksi kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Koskelan terveysasemasta

Kävimme viime perjantaina lautakunnan tulevan jäsenen Joonas Leppäsen kanssa tapaamassa terveyskeskuksen hankesuunnistelijaa, arkkitehtia ja kiinteistöviraston kehittämisinsinööriä Koskelan sairaala- alueen tulevista suunnitelmista.

Heidän antamansa selvityksen perusteella Koskelan sairaala-alueesta on jo tehty pitkälle menevät lähitulevaisuuden suunnitelmat, joihin kuulu alueen kaavoitus, sairaala-alueen täydennysrakentaminen (mukaan lukien ulkopuoliset keskuspesulan ja Käpyläntien alueet) sekä peruskorjaushankkeet sairaalakiinteistöjen osalta, joista ensimmäisenä oltaisiin remontoimassa A, G ja N talon matalaa osaa.

Alueelle on tulossa suunnitelmien mukaan sosiaaliviraston palvelu- ja ryhmäasumista vanhuksille sekä ulkopuolisen tuottajan palveluasumista, ehkä päiväkoti, asuntoja, kauppoja jne. Kaavoituksen myötä alueen läpi kulkisi katu ja sairaala-alueen aidat purettaisiin. Alue on siis nyt kaavoittamatonta aluetta.

Tuntuukin erikoiselta, että tältä alueelta, johon ollaan suunnittelemassa paljon uudisrakentamista ja alueen väestön lisäämistä siirrettäisiin oma terveysasema pois. Nyt tulisikin päinvastoin, kun kaikki rakennukset tullaan peruskorjaamaan, laatia Koskelan terveysaseman peruskorjaus vastamaan alueen tulevia palvelutarpeita.

Viimeksi kun Koskelan ja Oulunkylän terveysasemien yhdistymistä on käsitelty vuonna 2007, on terveyskeskus pitänyt asukkaille kolme asukasiltaa kehittämissuunnitelmista.

Olen saanut alueen asukkailta useita yhteydenottoja ja kysymyksiä siitä, mitä toimintaa alueelle ollaan tulevaisuudessa suunnittelemassa.

Tämän vuoksi katson tarpeelliseksi, että alueen asukkailla on oikeus saada alueen kehittämissuunnitelmista samanlainen katsaus kuin mitä me saimme Joonas Leppäsen kanssa ja siksi ehdotan, että terveyskeskus järjestää lautakunnan kanssa asukasillan tai kaksi asian osalta mahdollisimman nopeasti, ennenkuin asia tuodaan uudestaan lautakunnan käsiteltäväksi.

Terveisin
Lilli Autti