Terveyslautakunta 30.11.2010

Lausunto vanhusten hoitopaikkojen säilyttämistä ja lisäämistä koskevasta valtuustoaloitteesta

Jäsen Autti ehdotti jäsen Kousan kannattamana, että lausunnon toiseksi viimeinen kappale, joka kuuluu:
” Terveyslautakunta toteaa, että ikäihmisten hoidon palvelurakenteen muuttamisen jatkaminen kaupungin strategian mukaisesti on aiheellista. Samalla on kiinnitettävä huomiota vanhusten ja omaisten riittävään neuvontaan ja tukemiseen sekä henkilökunnan työolosuhteisiin.”

muutetaan kuulumaan:

”Terveyslautakunta toteaa, että vanhustenhuollon palvelurakenteen muutoksessa syntyneiden ongelmien poistamiseksi ja toimivien hoitoketjujen aikaansaamiseksi on tärkeää, ettei laitoshoitopaikkoja vähennetä ennen kuin niitä korvaavat palvelut on saatu toimimaan ja niitä on vanhusten tarpeisiin nähden riittävästi. Vanhustenhuollon henkilöstön muutoksessa tulee ottaa huomioon valtakunnallisten suositusten mukaiset tavoitteet. Vain riittävien avopalveluiden, palveluasunto- ja vanhainkotipaikkojen sekä koulutetun henkilöstön
avulla voidaan vanhuksille turvata hyvä hoito ja hoiva ja estää negatiiviset terveysvaikutukset.”

Äänestyksessä esittelijän ja jäsen Autin ehdotusten välillä todettiin lautakunnan äänin 5 (Autti, Kousa, Ravela, Nuorteva, Malinen) - 3 (Heistaro, Muurinen, Snäll) olevan jäsen Autin ehdottamalla tavalla muutetun lausunnon kannalla.

Linkki pöytäkirjaan