Valtuustoaloite uusien palvelulinjojen perustamisesta

"Seitsemän terveysaseman (Kivelä, Laajasalo, Lauttasaari, Munkkiniemi, Oulunkylä, Pitäjänmäki, Viiskulma) laboratoriopalveluiden lakkauttaminen vaikeuttaa ja lisää monien laboratoriopalveluiden käyttäjien matkustamista kyseisten palvelujen piiriin.

Esimerkiksi Pitäjänmäen asukasyhdistykset toivat esille, että he toivovat suoraa palvelulinjaa Laakson sairaalaan, koska alueella asuu paljon iäkkäitä asukkaita. Nykyiset joukkoliikennepysäkit sijaitsevat kauempana sairaalasta, joka sijaitsee rinteisellä alueella Lääkärinkadulla. Varsinkin vanhuksille ja liikuntarajoitteisille henkilöille Laakson sairaalassa asioiminen on haasteellista kuten myös Herttoniemen sairaalassa.

Edellä olevan johdosta esitän, että Helsingin kaupunki ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin asian johdosta ja perustaa suoran palvelulinjan Pitäjänmäeltä Laakson sairaalaan sekä Laajasalosta Herttoniemen sairaalaan. Samalla tulee selvittää myös muiden laboratoriopalveluitta jääneiden alueiden asukkaiden tarpeet uusien palvelulinjojen perustamiseksi ja vanhojen reittien paremman saavutettavuuden lisäämiseksi."

Lilli Autti