Helsingin kaupunginvaltuusto 21.10.2009

Toivomusponnet Helsingin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaan 2009-2012
  • Kaupunginvaltuusto edellyttää, että perheneuvoloihin järjestyy kaikille yhteydenottajille aika kuukaudessa, jokaisen perheneuvolan alueella. 
  • Kaupunginvaltuusto edellyttää, että lasten sijaishuollossa tulee jokaiselle lapselle ja nuorelle turvata hänelle parhaiten soveltuva sijoituspaikka, myös ostopalveluja käyttämällä, mikäli kunnan omat palvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia lapsen edun toteutumiseksi. Samalla kaupunginvaltuusto edellyttää, että suunnitelman väliarviointiin kartoitetaan, miten lasten sijoituspaikat ovat vastanneet lapsen tilannetta tuntevien tahojen käsitystä (mm. sosiaalityöntekijä) lapselle sopivasta paikasta. 
  • Kaupunginvaltuusto edellyttää köyhien lapsiperheiden tukemiseksi, että sosiaalivirastossa myönnetään joulukuussa perheen lapsilisän suuruinen ehkäisevä toimeentulotuki niille lapsiperheille, jotka ovat yhtäjaksoisesti olleet toimeentulotuen asiakkaina joko vuoden tai enemmän. Kyseinen tuki ei saa vaikuttaa perheelle myönnettävään muuhun toimeentulotukeen ja sen myöntäminen on ohjeistettava.
  • Kaupunginvaltuusto edellyttää, että niiden vähävaraisten etävanhempien, jotka saavat toimeentulotukea, lasten tapaamiskulut huomioidaan jatkossa aina toimeentulotuen perusosan mukaan/tapaamispäivä nyt käytettävän ruokarahanormin/tapaamispäivä sijasta (esim. 10–17-vuotiaan perusosa 9,74/päivä ja ruokarahanormi 4,77/päivä. Alle 10-vuotiaan perusosa 8,77/päivä ja ruokarahanormi 4,30/päivä).
  • Kaupunginvaltuusto edellyttää, että Helsingin kaupunki toimii aktiivisesti sekä kunnallisesti että valtakunnallisesti lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi mm. sosiaali-, vero- ja asuntopolitiikkaan vaikuttamalla. 
Linkki pöytäkirjaan