Valtuustoaloite

Helsingin kaupunginvaltuustolle

Sain yhteydenoton iäkkäältä rouvalta koskien penkillisten pysäkkikatosten puuttumista Puotinharjun Vanhanlinnantieltä. Hän kertoi, että alueella asuu runsaasti iäkkäitä ihmisiä ja he kaipaavat aiemmin kotipysäkillään ollutta penkillistä pysäkkikatosta takaisin, helpottamaan bussimatkojaan esim. terveyskeskukseen. Nyt he joutuvat odottamaan bussia säänarmoilla ja vailla istumasijaa. Rouvan totesi, että nykytilanteessa bussin odottaminen on erityisen vaikeaa silloin, kun vanhuksilla on liikkumisen apuvälineenä mm. keppi ja samanaikaisesti myös ostoksia kuljetettavana.

Olen yhteydenoton jälkeen tutustunut laajemmin Helsingin alueella oleviin bussipysäkkeihin ja havainnut, että valitettavan usein pysäkit ovat katoksettomia ja penkittömiä.

Edellä olevan johdosta esitän, että Helsingin kaupunki ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin asian johdosta ja palauttaa penkilliset pysäkkikatokset Vanhanlinnantielle sekä ryhtyy pikaisesti vähentämään myös muiden alueiden katoksettomien pysäkkien määrää. Näin pystytään parantamaan erityisesti vanhusten ja kaikenikäisten liikuntarajoitteisten henkilöiden mahdollisuuksia omatoimiseen liikkumiseen ja julkisten liikennevälineiden käyttämiseen.

Helsingissä 17.6.2009
Lilli Autti