Helsingin kaupunginvaltuusto 18.03.2009

Valtuustopuhe ja palutusesitys puistosuunnitelmien hyväksymisestä

Kaupunginvaltuusto päättänee hyväksyä Kiasmanpuiston, Musiikkitalonpuiston ja Makasiinipuiston puistosuunnitelmat nro 5479/1, nro 5480/1 sekä nro 5481/1 ja nro 5481/2 siten, että Kiasmanpuiston
arvonlisäverottomat rakennuskustannukset ovat 1 200 000 euroa, Musiikkitalonpuiston arvonlisäverottomat rakennuskustannukset ovat 5 400 000 euroa sekä Makasiinipuiston arvonlisäverottomat rakennuskustannukset ovat 8 800 000 euroa.

Valtuutettu Autti:
Se mikä tässä hirvittää kaikkein eniten on tietysti se, että kuinka kallis tämä puisto on. Itse syntyperäisenä helsinkiläisenä olen sitä mieltä, että meillä täällä kaupungissa täytyy olla viheralueita, siitä ei ole minkäänlaista kiistaa. Ollaan tänäänkin kuultu täällä, että kuinka paljon meidän pitää säästää erityisesti peruspalveluista ja kuinka meidän pitää saada myös henkilökuntaa vähennettyä, niin silloin tuntuu aika erikoiselta, että täällä yksimielisesti oltaisiin lähtemässä siihen, että näinkin kallis puisto, joka on jo tuonut esille, että sen elementit eivät edes ole sellaisia, että kaupunkilaiset ehkä siellä viihtyisivät ja siellä olisi toiminnallisuutta, niin ehdotan kyllä itse, että me hylkäisimme tämän puistohankkeen ja tässä taloudellisessa tilanteessa lähtisimme siitä, että meillä olisi siellä nurmikkoistutuksia ja sitten niitä penkkejä, joissa voisi olla.

Yleensä kun ollaan käsitelty täällä näitä rakennushankkeita, niiden ikävä tapa on ollut se, että niiden hinta on noussut ja me olemme täällä joutuneet tekemään niitä päätöksiä ja antamaan lisärahoitusta. Sen takia ehdotan, että tämä koko hanke pistetään jäihin ja tehdään sellainen peruspuisto, missä on tavallista nurmikkoa istutuksineen ja riittävä määrä penkkejä.

Palautusesitys:
keskustelun kuluessa oli valtuutettu Lilli Autti valtuutettu Yrjö Hakasen kannattamana ehdottanut, että asia palautettaisiin kaupunginhallitukselle uudelleen valmisteltavaksi.

Linkki pöytäkirjaan